14 Kasım 2014 Cuma

Yavuz Sultan Selim'den Aksaraya mesaj


Yavuz Sultan Selim sade giyinirdi gösterişi sevmez bir elbiseyi eskiyinceye kadar giyerdi saray ahaliside bu şekilde giyinmek zorunda kalırdı, bir gün oğlunu süslü görünce "Oğlum o kadar süslü giyinmissinki annene giyecek birşey bırakmamıssın" demiştir.

Venedik elçisinin ziyarete geleceği haberini alan Yavuz'un paşaları süslü elbiselerini giyinir ve çekinerekte olsa Sadrazam aracılığı ile Yavuz'a haber verirler, Yavuz Sultan Selim uygundur der, Venedik elçisi gelince odaya giren paşalar bakarlarki Yavuz Sultan Selim eski elbiseleri ile durmaktadır paşalar üstlerinde süslü ve gösterişli elbiselerden utanır ve şaşkınlıktan ne yapacağını bilmezler ve şaşkınlıkla bakar kalırlar.

Yavuz Sultan Selim kılıcını çıkarıp yere dik bir şekilde tutar pencereden gelen ışık Yavuz'un kılıcına vurur ve kılıcın parlaklığı göz kamaştırır, görüşme bitince Yavuz sadrazama derki; Elçiye sor bizi nasıl bulmuşlar? Sadrazam Yavuz'un emrini yerine getirir ve gidip elçiye sorduktan sonra geri gönüp Yavuz'a elçinin dediklerini söyler "O kılıcın parıltısı gözümü öyle aldıki kendilerini göremedim bile" der.

Yavuz tebessüm eder ve şehadet parmağıyla kılıcını göstererek "İşte kılıcımızın ağzı kestikçe kafirin gözü ondan asla ayrılmaz ve bizi görmez ama Allah esirgesin bir gün kesmez olur ve parlamassa işte o zaman küffar bizi hor görür hemde tepeden bakar"

Bincelerce kıllık bir köke sahip milletin torunlarıyız değilmi bizler? atalarımız bizlere her hareketiyle yol gösterici niteliğindedir şahsi görüşüm Osmanlı'nın en büyük padişahı bana göre Yavuz'dur, şimdi Yavuz Sultan Selim'in bu olayı bizlere devletin gösterişle değil güçüyle itibar kazanacağının en aptal insanın bile anlayabileceği derece sade devlet otoritesine yön verecek kadar keskindir.



İşin özü şudurki millet yoksulken sağım solum önüm arkam teröristken kalkıpta bin odalı saray yaptırıp Türkiye'nin imajını düzelttik yanınada bir cami yaptırcaz deyip milletin manevi duygularını kullanarak yapılan yanlışı meşrulaştıramassınız, elinizi hem bizim dinizmiden hemde Osmanlı'nın üzerinden çekin Osmanlı torunuyuz demekle osmanlı torunu olunmaz her cuma namazından sonra kamera karşısına geçip poz vermeklede dindar olunmaz.

İslam dini gösterişten uzak durmayı emreder, tabii müslümansan uyarsın siyona piyon olduysan uymassın Türk'lük Nedir Yobazlar bilmez ama eğer Türk'sen ve Osmanlı torunuyum diyorsan yine gösterişten uzak durman gerekir, yoksa elin ingiliz şaklabanı böyle alay eder.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder