31 Aralık 2015 Perşembe

Hüseyin Nihal Atsız'ı neden sevmezler?



Hüseyin Nihal Atsız günümüzde bir çok kişi tarafından ismi cismi duyulmamış bir insandır, Atsız'ı duyan bilenlerde ya azılı düşmandır yada çok seven kişilerdir ortası yoktur.
Atsız, Türk milliyetçisi düşünce adamıdır neden sevilmediği konusuna gelirsek Atsız'ı biraz tanımamız lazım 1905-1975 yılları arasında yaşamıştır Bozkurtların Ölümü, Bozkurtların Dirilişi, Ruh Adam gibi ünlü eserlerin yazarıdır ve aynı zamanda bir çok şiiride vardır.

Kitaplarında ve şiirlerinde Türk ırkını övmüştür, kimisine göre Türk tarihinin  gizli olan kısmını gün yüzüne çıkartmıştır.
Asıl olan sadece belirli kesimler tarafından bilinen Türk tarihini halka indirgemesidir, Orta Asyadan ilk çıktığımız zamanlardaki Türk Töresine dönmenin kurtuluş olduğuna inanmıştır, Selçuklu ve Osmanlı'nın Türk töresine bağlı kalarak güçlü olduğunun farkında olan memleketin yetiştirdiği nadir insanlardan birisidir.

H.N.Atsız yaşamı boyunca yazdığı yazılardan çıkarttığı dergilerden sürekli olarak dava edilmiştir, Türk  lafını duymak sürekli birilerini rahatsız etmektedir. Çünkü Türk Allah'ın yeryüzündeki ordusudur, Türk'ün olduğu yerde adalet olur, asalet olur, bolluk olur, huzur olur, Türk ayak bastığı yerde adaletli ve azametli olmuştur bu yüzden düşmanları tarafından sadece Türk adını duymak bile onları rahatsız etmektedir, Abdulhamid Han'ın tahtan indirilmesinden bu yana devletin her yerine sızmış Yahudi casusları Atsız gibi düşünce adamlarını karalamk için elinden geleni yapmıştır ve başarmıştır da ve günümüzde de hala Türk kelimesi birilerini rahatsız etmektedir ve bu yüzden Atsız'ı kendi özoğlu Yağmur Atsız'a kötületmektedirler, Yağmur Atsız diyorki; "Babam Allah'a inanmazdı, babam vatana küfrederdi, babam millete küfrederdi." bir çok kişide Yağmur Atsız'ın bu sözlerine kanarak Atsız'ı vatan haini dinsiz olarak bilirler.

Şiirlerine ve kitaplarına baktığımızda bu  söylemlerden hiç birisini bulamayız çarpıtılan bazı şiirlerinden ve yazılarından küçük parçalar vardır Davetiye isimli Duceye yazdığı meydan okuma  şiirinden Din Arabın, Hukuk sizin, Harp Türklüğündür gibi Türkler dinsizmi demek Türkler adaletsiz mi demek oluyor bu kesinlikle hayır hangi millet hangi konuda uzmansa onu belirtmektedir.

Türk Töresine inanan birisinin dinsiz olması imkansızdır çünkü Türklüğün başında inanç gelir Türk Töresi denilen Oğuz Kağan Töresidir ve Oğuz Kağan'ın inanç konusundaki görüşleri destanda anlatıldığı üzere çok nettir.
Mehmet Akif Ersoy'un bazı sözleri de yukarıda belirttiğimiz örneğe benzemektedir Bedrin Aslanları ancak bu kadar şanlı idi, Bu taşındır diyerek Kabe'yi diksem başına yine de bir şey yaptım diyemem hatırana gibi Bedrin aslanları hem sahabe hem de şehittir ama Mehmet Akif Çanakkale şehitlerini onlarla eşmi tutuyor? yada kabe bir mezar taşı  olsa yine de mi yetmiyor? burada düşünce  adamlarını anlamaya uğraşmak yerine bilmediğimiz konu hakkında en kolay yolu seçerek ya dinsiz ya hain yakıştırmasını yapmak mantıklı bir şeymiş gibi görünüyor.

Çünkü bilmiyoruz tarihimizi ve dinimizi elimizde Kuran olmasa dinimiz ilk geldiği günkünden çok farklı olurdu şuan ama tarihimiz çarpıtmaya müsait bilmeyen bir kesim için o yüzden fikir ve düşünce adamları karalanmakta tarihin çarpıtmaya müsait olan kesimleri birazda abartılarak dizi ve filmlerle karşımıza çıkmaktadır  Muhteşem Yüzyıl yada Diriliş  Ertuğrul gibi gerçek tarihimizden  alakasız olarak yazılan senaryolar sanki tarihte öyle olmuşçasına izleyiciye yansıtılmaktadır.

Bir Atasözü vardır Ya Soyunu Bilirsin  Yada SOYSUZLAŞIRSIN bu yüzdendir bizim tarihimize saldırmaları gerçekleri çarpıtmaları Türk tarihini yaşatmaya çalışan fikir ve düşünce adamlarına saldırmaları hep bizi soysuzlaştırmak içindir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder